Apple Aldığı Yeni Patent ile Ekran Kırılmasını Ortadan Kaldıracak

Akıllı telefon kullanıcısı olan herkesin başına gelebilecek olan telefonun ekranının kırılması olayına çözüm getirmek için Apple’dan önemli bir adım geldi.




Her geçen gün yeni özellikler kazanmaya başlayan akıllı telefonlar bu kadar özelliğine rağmen oldukça hassas bir yapıya sahipler. 3000 TL’ye varan para verip aldığımız bir telefonun bir anlık dalgınlık, kaza sonucu yere düşmesi vb. bir durumda ekranları kırılabiliyor veya daha kötüsü bozulabiliyor.
Gorilla Glass’ın gelişmesi bu durumların yaşanmasını bir nebze engellemiş olsada, halen oldukça kırılgan yapıya sahip. Fakat bu durumu çözmek için Apple ciddi bir girişim geliyor.
Yeni aldığı patent ile Apple, ekran kırılmalarının minimuma indirmek hatta önüne geçmeyi amaçlıyor. Patent ile Apple yeni üreteceği telefonlarına bir nevi hava yastığı benzeri bir sistem eklemeyi düşünüyor. Telefonun yan kısımlarında yer alacak küçük parçalar, telefonun yere düşmesi halinde bunu algılayarak harekete geçecek.

Bu parçalar bir nevi sensör görevi görecek. Telefonun yere düşüşünü algılayarak koruma parçalarını aktif ederek alınan darbeyi ekrana ulaşmadan önce absorbe edecek.
Apple patentte belirtilenleri başarabilir ve bunu telefonlarına entegre edebilirse, sektördeki payını büyütecektir.

0 Comments

Yorum Gönder